duurzame inzetbaarheidVoor een carrièreswitch is lef nodig, las ik in NRC Handelsblad: jongeren gooien sneller en makkelijker het roer om. Maar er zijn ook veel vijftigers die, ‘al dan niet noodgedwongen, alle (schijn)zekerheden overboord gooien.’ De crisis geeft hun vaak een zetje: ze zijn hun baan kwijtgeraakt en nu gaan ze ‘eindelijk doen wat ze altijd al wilden.’

Op de Facebookpagina van Erwin, vijftigplusser en anderhalf jaar geleden nog roostermaker bij de publieke omroep, zie ik dat zijn café-restaurant in Amsterdam goed loopt. De pot schaft vandaag champignonsoep, hutspot met bal en vlaflip toe. De vele foto’s van truckers doen vermoeden dat de parkeerplaats vol staat en de recensies zijn lovend over de hartelijke ontvangst en de schappelijke prijs.

Erwin is een van de vele Wereldomroepers die iets totaal anders ging doen nadat hij in 2012 boventallig werd verklaard. Peter van de ict-helpdesk, ook geen jonkie meer, heeft nu een massagepraktijk. Een jaar vol trainingen en cursussen heeft hij erin geïnvesteerd, van ‘tennisarmtherapie’ tot werkplekadvies en EHBO. Maar op LinkedIn heeft hij wel al veel likes voor zijn ontspannende massages.

Nog meer verrassende veranderingen: een oud-presentator is nu lerares Nederlands op een mbo-school en een redacteur geeft – na een stevige opleiding projectmanagement – communicatie-advies aan veiligheidsregio’s. En Muriel van de marketingafdeling organiseert nu mediaprojecten op scholen, bijvoorbeeld over cyberpesten. Een actueel onderwerp in het onderwijs. Slim dus.

Carrièreswitchen kan ook in deeltijd. In combinatie met de journalistiek zie ik dat vaak gebeuren. Het past bij ‘het nieuwe ondernemen’: mensen kunnen van richting veranderen, maar hun opdrachtgevers kunnen ook heel divers zijn. Bij Media Movers begeleid ik bijvoorbeeld een boventallige sportverslaggever. Op en top een journalist, dus het liefst wil hij freelance blijven schrijven. Maar sportmanagement trekt ook, en met zijn kennis en ervaring zou hij heel waardevol kunnen zijn.

Wat wil je, wat kun je, waar heb je veel ervaring mee en waarin wil je je verder ontwikkelen? Allemaal vragen die ik hem heb gesteld. Vervolgens hebben wij geïnventariseerd wie hem, in zijn of mijn netwerk, verder kan helpen (de vroegere ‘kruiwagens’ heten nu ‘LinkedIn-connecties’). Hoe hij eventueel kan bijscholen. En waar hij stage kan lopen om te kijken of sportmanagement echt iets voor hem is. Een carrièreswitch vereist lef, maar ook een gestructureerd plan. En een goed idee.

‘Jij komt toch ook uit de journalistiek?’, vroeg een tijdschriftjournalist laatst. Hij was net zijn baan kwijt en we namen door waar hij mee verder zou willen. Blijkbaar raakte hij zo geïnspireerd door ons gesprek dat hij zei: ‘Wat jij nu doet, kan ik vast ook.’ Als loopbaancoach ben ik natuurlijk de laatste om dat te ontkennen. Aan de slag met dat plan!

Jolan