zak geld of outplacement
Als je onvrijwillig ontslagen wordt, kun je vaak kiezen tussen een ontslagvergoeding of outplacement. Vaak kiezen mensen voor de zak met geld omdat ze denken dat ze snel weer aan het werk. Na een paar maanden komen velen er echter achter dat het in de praktijk toch tegenvalt om in deze krappe arbeidsmarkt weer een leuke baan te vinden en je te onderscheiden tussen al die andere kandidaten. En hoe ga je verder na 50 afwijzingen?

Vind je het lastig om te bepalen of je moet kiezen voor outplacement? Onderstaande 8 punten helpen je bij deze keuze.

1. Ik heb al heel lang niet gesolliciteerd
Als je al heel lang niet hebt gesolliciteerd, ben je waarschijnlijk niet meer voldoende up-to-date met de laatste technieken en trends om werk te vinden. Je bent er niet met het afstruinen van de verschillende vacaturesites. Werk zoeken in de huidige arbeidsmarkt vergt echt een andere aanpak. Wij adviseren om je hierin te laten begeleiden.

2. Ik weet nog niet hoe mijn volgende carrièrestap eruit moet zien
Grijp jij jouw ontslag aan om iets anders te gaan doen, maar weet je nog niet goed welke mogelijkheden je hebt?  Of heb je bepaalde dromen en wil je graag weten of deze haalbaar zijn. Grijp dan de kans aan om dit te onderzoeken samen met een loopbaancoach.

3. Er is weinig werk in mijn branche, vakgebied en/of regio
Ook dan is het slim om je te laten begeleiden door een loopbaancoach. Hij/zij  kan samen met jou onderzoeken waar wél mogelijkheden liggen die passen bij jouw talenten en ambities. Hij/zij kent de arbeidsmarkt en kan zijn of haar netwerk inzetten om je aan het werk te helpen.

4. Ik wil een carrièreswitch maken
In deze tijd een carrièreswitch maken is niet altijd even eenvoudig. Zonder relevante opleiding en werkervaring staan werkgevers meestal niet voor je in de rij. Als je weet hoe je het moet aanpakken en als je de juiste ingangen kunt vinden, zijn er echter altijd mogelijkheden.  Laat jezelf hierin begeleiden, zodat je voor de juiste omscholing zorgt, je verhaal op orde hebt en de juiste stappen zet om aan werk te komen.

5. Ik denk dat mijn leeftijd me parten gaat spelen bij het zoeken naar nieuw werk
Het is niet leuk om te horen, maar in de praktijk blijkt dat werkzoekenden boven de ca. 45 gemiddeld vaker afgewezen worden op hun sollicitaties. Zeer frustrerend natuurlijk, want juist doordat je al een aantal jaren meedraait , behoor je tot die groep professionals waar veel kennis en ervaring zit! Helaas wordt hier niet altijd zo naar gekeken. Laat je daarom begeleiden, zodat je hulp krijgt bij het doorbreken van deze barrière.

6. Ik wil voor mezelf beginnen
Veel werkzoekenden zijn de afgelopen jaren voor zichzelf begonnen, vaak uit pure noodzaak, omdat er simpelweg geen werk te vinden was. Veel van deze ZZP-ers en ondernemers zijn er echter ook weer mee gestopt! Als je als zzp’er wilt starten, zorg er dan voor dat je goed begeleid wordt, want het ondernemerschap is echt niet voor iedereen geschikt. Voorkom teleurstellingen en onderzoek samen met een loopbaancoach of ondernemen écht iets voor je is. Maak gezamenlijk een plan van aanpak en zet de eerste stappen.

7. Mijn zelfvertrouwen heeft een flinke deuk opgelopen
Een ontslagprocedure kan veel impact op je hebben. Op zo’n moment is het niet gemakkelijk om jezelf krachtig te presenteren op de arbeidsmarkt. Een loopbaancoach kan je helpen je sterke punten weer te zien, zodat je niet in een negatieve spiraal van frustratie en zelftwijfel terecht komt. Want dat is zonde en echt niet nodig!

8.  Ik zie meer beren op de weg dan kansen en mogelijkheden
Hoor je vooral negatieve verhalen over de arbeidsmarkt en solliciteren om je heen en zakt de moed je hierdoor in de schoenen? Ga dan niet aanmodderen maar kies voor begeleiding.

Realiseer je, dat als je kiest voor outplacement, je in de meeste gevallen het inleveren van je ontslagvergoeding snel hebt terugverdiend. Je investeert in een stevig fundament waarmee je jezelf vol zelfvertrouwen kan presenteren op de arbeidsmarkt. Hierdoor zal  je niet alleen sneller een passende baan vinden, maar ook een betere uitgangspositie hebben om goed te onderhandelen.