parttime ondernemenHoeveel mensen om jij heen ken je die naast hun werk nog andere werkzaamheden doen? Die bijvoorbeeld een webshop hebben of een marketingklusje voor een goede bekende uitvoeren?

Ik ken gelukkig steeds meer mensen die als het ware parttime ondernemen. Of het een hype is durf ik niet te zeggen, maar verstandig om te doen, is het zeker!

Innovatie zorgt voor gigantische effecten op de arbeidsmarkt

Ik was op een innovatiebijeenkomst van de Rabobank, waar Dutchwork een inspirerend verhaal vertelde over de laatste trends en initiatieven. Robots die een steeds belangrijker deel innemen in onze maatschappij. Data die steeds beter en sneller geanalyseerd wordt door optical en quantum computing (supersnelle computerchips), enz. Voor mijzelf als ‘innovator’ en liefhebber bekende kost. Welk effect heeft dit echter op de huidige arbeidsmarkt? Ik ben ervan overtuigd dat het effect gigantisch is!

Parttime ondernemen als plan B

parttime ondernemenHoe kun jij je hiertegen het best beschermen? Ik adviseer je om een plan B te hebben. Bij voorkeur in de vorm van een parttime onderneming.

Kijk hiervoor zeker eens naar het boek van Patrick McGinnis ‘The 10% entrepeneur. Hij omschrijft de voordelen van parttime ondernemen en geeft 5 typen parttime ondernemers weer. Veelal wel vanuit zijn eigen gedachtewereld van medewerkers met zeer hoge functies en hoge inkomens. Hierdoor zijn de typen parttime ondernemers die hij beschrijft, zeker niet voor iedereen weggelegd.

Het eerste type is de investeerder. Iemand die veel vermogen heeft en voor 10% zijn tijd investeert in andere bedrijven in ruil voor een aandeel. Iemand anders doet al het werk en zij staan aan de zijlijn te kijken of het (financieel) iets oplevert.

De tweede soort parttime ondernemer die hij beschrijft, is degene die naast zijn vaste baan advies geeft aan start-ups. Naast advies zal hij/zij ook de juiste resources op het gebied van mensen en netwerk inbrengen. Alles wederom in ruil voor een stake in de zaak.

Het derde type is de daadwerkelijke ondernemer die zelf een idee heeft en een organisatie start. Denk hierbij als voorbeeld aan de webshop of iets groter, maar dan in combinatie met partner of personeel. Het doel is om als alles goed gaat van 10% naar fulltime te komen.

Ondernemerstype vier is de aanhanger (aficionado). Dit is iemand die enorm gepassioneerd is over een bepaald onderwerp en bijvoorbeeld in het weekend of door het opnemen van veel vrije tijd zijn passie uitoefent in de vorm van parttime ondernemer. Denk aan het geven van een wijncursus in Frankrijk tijdens de zomervakanties of een kookcursus in het weekend.

Tot slot heb je de 100%, parttime ondernemers. Ofwel degene die allemaal verschillende bedrijfjes hebben. Patrick zelf heeft er op dit moment 21. Dit kunnen combinaties zijn van bovenstaande varianten.

Wat mij betreft zijn de derde en vierde optie die waar ik op doel als het gaat om parttime ondernemers die ik steeds meer voorbij zie komen. Het starten komt vanuit een persoonlijk idee of frustratie en de mentaliteit is vooral doen!

Laat de hype maar hypen

Gezien de ontwikkelingen in de markt, het ontstaan van veel nieuwe functies en het verdwijnen van weer andere functies, raad ik iedereen aan na te denken over een idee. Bespreek dit met je werkgever en kijk waar je elkaar kunt vinden. Blijf hierin heel transparant en start! Laat de hype maar hypen!

Ik zie alvast uit naar alle creativiteit en nieuwe parttime ondernemingen van jong en oud!!