trends_mediawijsheidVeel mensen vragen mij wat hun kansen zijn op de arbeidsmarkt. Ik heb toch geen kans meer. Ik ben veel te oud, op mij zitten ze niet meer te wachten. Uitingen die vaak voorafgaan aan deze vraag naar persoonlijke kansen…Wat is nu de realiteit? Zijn de huidige trends een kans of bedreiging?

Snelheid, omvang en impact van verandering

Op wereldwijd niveau bevinden wij ons momenteel in de digitale revolutie, maar is dit anders dan de industriële revolutie? Op zich niet, maar de snelheid, omvang en impact is alleen duizenden keren groter.

Denk alleen maar eens aan de telefooncel. Weet jij of er één in je dorp of stad staat? Met grote waarschijnlijkheid niet meer. Slechts 10 jaar geleden waren ze er echt nog volop. Allemaal overgenomen door de mobiele telefoon. Slechts één van de vele voorbeelden waarin het organisatielandschap is veranderd. Maar niet alleen dat landschap is veranderd, ook de arbeidsmarkt.

Waar zijn de installateur en onderhoudsmonteur van deze telefooncellen gebleven? Wat heeft hij/zij gedaan in de tussentijd dat er steeds minder telefooncellen werden gebouwd? Is het hem opgevallen dat de vermindering van het aantal telefooncellen ook effect kan hebben op zijn of haar baan? Als deze installateur of onderhoudsmonteur is bijgebleven met de veranderingen dan heeft hij/zij zich vast omgeschoold tot reparateur van mobiele telefoons. Zo niet, dan zit hij/zij nu werkloos thuis.

Bijblijven op je vakgebied

Wat dit voorbeeld van de telefooncel duidelijk maakt, is dat je moet bijblijven op je eigen vakgebied; de trends en ontwikkelingen moet bijhouden en je moet blijven scholen. En dat allemaal in een ongelooflijk hoog tempo. De veranderingen door technologie zorgen ervoor dat sommige vernieuwingen alweer achterhaald zijn voordat ze zijn gelanceerd. Denk bijvoorbeeld aan Google Glass. Hier is veel over gesproken, maar hij is nooit in productie genomen.

Ontwikkelingen die nu desruptief zijn en heel bekend zijn Über voor de taxiwereld, AirBnB voor de hotelbranche, Tesla voor de energiesector, Netflix voor de omroepwereld, 3D-printen voor de bouwwereld, etc. Je kunt je er tegen afzetten (wat nu ook veel gebeurt, zelfs door de overheid), maar je houdt het op de lange termijn niet meer tegen.

Belangrijke competenties

Belangrijkste competenties van medewerkers worden hiermee flexibiliteit, verandergezindheid, ondernemerschap, creativiteit en innovativiteit. Blijf jezelf ontwikkelen wacht niet op anderen, laat je niet verleiden door mensen die zeggen: “Het zal zo’n vaart wel niet lopen”. Twijfel niet en ga vooral doen! Word niet die werkloze monteur van telefooncellen, maar de reparateur van mobiele telefoons!

Wil je meer weten over arbeidsmarkttrends binnen de media? Klik dan op de knop hieronder en bekijk ons webinar over dit onderwerp.