Brigitte Amting

Waarom kies je voor Media Movers?

Omdat mensen in de media en uitgeverswereld betrokken en gedreven mensen zijn. Kritisch ook, op een positieve manier. Ze zijn vaak breed inzetbaar en kunnen goed hun verhaal doen. Ik help ze graag bij hun zoektocht naar ander werk. Dat zou ook buiten de
media of uitgeverij kunnen zijn. Rond mijn 20ste vond ik het heel lastig om uit te vinden welk werk bij me past. Ik weet dus hoe dat voelt. Het kan enorm helpen als iemand met een open mind met je meezoekt.

Hoe ga jij te werk als loopbaanadviseur?

Ik begin met de vraag: waar ligt je kracht, je drijfveren en welke kant zou je op willen? Sommige mensen hebben tijd nodig voor reflectie als ze hun baan kwijtraken of iets anders willen. Anderen willen meteen iets doen. Met iedereen neem ik door hoe je LinkedIn slim kunt inzetten. En ik geef vaak deze opdracht mee: zoek vacatures waarin je iets aanspreekt. Al is het maar één zin. Als je dan een stapel knipsels doorneemt, kun je snel een rode draad zien. De één kiest voor een bepaalde branche, de ander merkt dat hij het liefst één op één werkt.  Verder ben ik ervan overtuigd dat investeren in jezelf het beste is wat je kunt doen. Bijvoorbeeld door te netwerken of door een opleiding of cursus te volgen.

Wat is jouw specialiteit?

Als HR-adviseur ben ik betrokken geweest bij reorganisaties en werving en selectie bij bedrijven als WPG Uitgevers, waar ik jaren heb gewerkt. Toen ik loopbaanbegeleiding ging doen, kwamen daar stresspreventie en verzuimbeleid bij. Des te beter weet ik nu wat jou kan helpen als werkzoekende: een combinatie van eigenheid en zakelijkheid. Omdat ik zelfstandig ondernemer ben, kan ik ook op dat gebied nuttig advies geven.

Om ontspannen te blijven, heb ik verder een opleiding meditatie/mindfulness gedaan. Daarmee wil ik mezelf absoluut niet in de zweverige hoek plaatsen. Maar een korte oefening kan soms helpen om minder stress te hebben. Wist je dat mindfulness tegenwoordig zelfs wetenschappelijk onderbouwd is?

Eigenheid is belangrijk, zeg je. Kun je een voorbeeld geven?

Ik begeleidde een dame met een financiële functie. Ze vertelde dat ze vaak in botsing kwam met haar leidinggevende. Gaandeweg kwamen we erachter dat ze zelf graag de touwtjes in handen nam, hoewel ze dacht dat ze heel lief en meegaand was. Uit een profielanalyse kwam dat sturende ook naar voren. Toen dat duidelijk werd, vond ze snel een baan als business controller bij een mensgericht bedrijf. Daar kwam ze meer tot haar recht.

Hoe besteed je je vrije tijd?

Met mijn gezin; we hebben twee dochters. We wonen in Haarlem, dicht bij de duinen. Met onze Tolling Retriever ga ik vaak wandelen en ik doe aan yoga. Verder help ik vriendinnen graag als ze ergens inzicht in willen krijgen; we doen dat over en weer. Ik houd ervan samen iets uit te puzzelen.

  • Contactinformatie Brigitte

  • Brigitte Amting
  • Loopbaanadviseur
  • brigitte@media-movers.nu
  • 06-53 75 31 28

“Investeren in jezelf is het beste wat je kunt doen”

Birgitte.