Fokelina de Boer

Hoe ben je bij Media Movers terechtgekomen?

Via Omrop Fryslân. Ik werk daar parttime als P&O adviseur. Media Movers heeft in 2012 bij alle medewerkers van Omrop Fryslân persoonlijke arbeidsmarktanalyses uitgevoerd. Zo ben ik in contact gekomen met Lars en is het balletje gaan rollen.  en tijdens de reorganisatie had ik veel contact met Lars Timmermans.

Ik heb zelf ook zo’n loopbaangesprek gedaan en daar kwam onder andere uit naar voren dat ik meer met mijn opleiding coaching wilde doen. Door de inspirerende aanpak van Lars ben ik enthousiast geworden om voor Media Movers te gaan werken. Ik word nu ingezet voor klanten in het noorden.

Zijn er veel raakvlakken met je werk bij de omroep?

Ja, ik ben gewend om gesprekken met medewerkers te voeren over hun mobiliteit: voelen ze zich op hun plek of willen ze iets anders? Als dat zo is, gaan we uitzoeken wat hen uniek maakt.

Welke specialiteit heeft Media Movers die anderen niet hebben?

De loopbaanadviseurs van Media Movers hebben verschillende achtergronden, dat is wat ons uniek maakt. Door de intervisiebijeenkomsten met verschillende thema’s op loopbaangebied sluiten we nog beter op elkaar aan. Daarnaast maken we gebruik van elkaars expertise. We houden elkaar op de hoogte via de mail/app en social media. Daardoor zijn we, ondanks dat we door het hele land zitten, één team dat goed op elkaar aansluit.

Wat is jouw specialiteit?

Ik weet waar een bedrijf op let bij sollicitanten, omdat ik ook aan de andere kant zit. Daardoor zie ik wat de perfecte sollicitatiebrieven en cv’s zijn. Geen taalfouten en een originele motivatie, dat is heel belangrijk. Zeker in de media. Maar ik merk ook dat kandidaten meer kans maken als ze bij het bedrijf iemand kennen die ze kan aanbevelen. Het woord ‘kruiwagen’ klonk vroeger negatief, maar tegenwoordig draait alles om netwerken en via via-contacten. Als loopbaancoach besteed ik daar veel aandacht aan.

Wat hebben alle loopbaangesprekken bij Omrop Fryslân opgeleverd?

Op LinkedIn  was er een explosie aan aanmeldingen. Opeens drong tot iedereen door hoe belangrijk sociale media zijn op dit gebied. Medewerkers vonden de gesprekken over het algemeen heel nuttig omdat ze er anders niet zo bij hadden stilgestaan hoe ze verder wilden. Sommigen zijn met een opleiding begonnen, anderen freelancen nu naast hun vaste werk.

Als P&O adviseur heb ik een editor begeleid die nu fulltime een studie volgt. Hij zei dat hij zulke goede inzichten had gekregen dat hij zijn vaste baan wilde opgeven. Toen hij dat aankondigde, dacht ik: O schrik, ik wil zijn ontslag niet op mijn geweten hebben, maar hij is heel blij met zijn keus.

Wat doe je in je vrije tijd?

Met mijn man en onze drie meiden van 15, 12 en 5 jaar doe ik graag leuke dingen buiten de deur. Maar ik vind het ook lekker genieten om met z’n allen thuis te zijn. Daarnaast loop ik twee keer per week hard en zo nu en dan ga ik lekker shoppen en naar de sauna met vriendinnen.

  • Contactinformatie Fokelina

  • Fokelina de Boer
  • Loopbaanadviseur
  • fokelina@media-movers.nu
  • 06-48 67 05 61

“Omdat ik ook aan de andere kant zit, weet ik waar een bedrijf op let”

Fokelina.