Jolan Douwes

Wat doe je bij Media Movers?

Mensen begeleiden naar een nieuwe baan. De meeste mensen komen tegenwoordig aan nieuw werk doordat anderen ze hebben voorgedragen bij hun bedrijf. Des te belangrijker is het dus om ook goed te kunnen netwerken. Daar heb ik nuttige tips voor. Bovendien zet ik graag mijn eigen netwerk in om mensen met elkaar in contact te brengen.
Omdat ik bij kranten, radio en tv heb gewerkt, ken ik veel collega’s in die wereld. Daarbij denk ik met mensen mee over hun loopbaan, ik geef tips hoe ze zich optimaal kunnen presenteren en zo nodig oefen ik met ze. Eerst bellen over een vacature, bijvoorbeeld. Het sollicitatiegesprek. Of je werk pitchen bij een opdrachtgever, en andere aspecten van het freelancen.

Wat heb jij mensen te bieden?

Ik ben ondernemend en een echte netwerker. Bovendien weet ik maar al te goed hoe het is om een baan te zoeken. Twee keer ben ik mijn werk kwijtgeraakt vanwege de bezuinigingen. Maar elke keer heb ik daardoor wel stappen gezet die ik anders nooit had genomen.
Momenteel schrijf ik regelmatig voor de Volkskrant en het vakblad Villamedia.  Hierdoor zit ik midden in het journalistieke leven en weet ik hoe het is om zelfstandig te ondernemen. Inmiddels heb ik vrij goed door wat een kandidaat kansrijker maakt. Omdat ik vaak in sollicitatiecommissies heb gezeten, weet ik waar op wordt gelet.

Wat heb je tot nu toe gedaan op dit gebied?

Zolang ik journalist ben, coach ik al mensen die een andere baan willen. Vrienden en collega’s vragen vaak of ik hen kan helpen. Bijvoorbeeld door hun cv’s en sollicitatiebrieven kritisch te lezen en het sollicitatiegesprek te oefenen. Met goed resultaat, al ligt dat natuurlijk vooral aan degene die solliciteert.
Inmiddels heb ik een studie gemaakt van de kunst van het solliciteren en het benutten van sociale media zoals LinkedIn. Daarin geef ik nu ook trainingen. Begin 2015 heb ik een post-HBO-opleiding loopbaancoaching afgerond en ik volg regelmatig bijscholingscursussen.

Waarom wilde je bij Media Movers werken?

Omdat ik er enthousiaste verhalen over hoorde van collega’s. Media Movers wil zich blijven ontwikkelen, dat spreekt me aan. Ik ben aangenomen vanwege mijn ervaring – naar mijn leeftijd is niet gekeken. ‘Dan ben je kansloos’, hoor ik wel eens, maar ik heb het drukker dan ooit. Het gaat ook om de manier waarop je het aanpakt. Daar wil ik anderen graag bij helpen via Media Movers.

Wat doe je naast dit werk?

Een paar keer per week hardlopen, of ik nu in Amsterdam, Friesland, Zuid-India of Oost-Turkije ben. Verder neem ik graag het leven door met  vriendinnen. En ik geniet erg van mooie reizen en uitwaaien op het strand met mijn vriend.

  • Contactinformatie Jolan

  • Jolan Douwes
  • Loopbaanadviseur
  • jolan@media-movers.nu
  • 06-20 36 22 19

“Ik weet hoe het voelt: een baan verliezen (én weer vinden)”

Jolan.