Pien Kersten

Wat doe je bij MediaMovers?

Wat ik het liefste doe: samen met mensen die ons inschakelen kijken wat hun nieuwe
toekomstperspectieven zijn. Stel dat ze ontslagen zijn, dan leidt dat vaak tot onzekerheid. Ik wil mensen dan weer laten geloven in zichzelf. Dat lukt vaak als ze ook nieuwe mogelijkheden en kansen gaan zien. Door mijn jarenlange werk als HR adviseur, recruiter en loopbaanadviseur heb ik veel ervaring opgedaan met het begeleiden – van de vraag waar iemand past.

Wat heb jij mensen te bieden?

Ik ondersteun de kandidaten bij het oplossen van loopbaanvragen, ontwikkeling en het behalen van gewenste doelen in de loopbaan. Door mijn werk-, en levenservaring, gecombineerd met een optimistische en praktische instelling, weet ik snel tot de kern te komen en van daaruit mensen in beweging te krijgen. Eerst reflectie op de huidige situatie, loopbaan, leven, kwaliteiten en wensen en dit vertalen naar uitdagende, haalbare doelen en dan aan het werk. Trajecten met vaak een verrassende uitkomst.

Hierbij blijf ik praktisch met betrekking tot de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Ook inventariseer ik met mensen hoe ze met hun wensen kunnen aansluiten op de vraag. Waaraan is behoefte en hoe kunnen zij daarin voorzien? Hierbij verplaats ik me in de werk- en opdrachtgevers.

Wat heb je tot nu toe gedaan op dit gebied?

Ik heb ruim 18 jaar ervaring binnen het HR speelveld en daarin, naast loopbaancoaching ook personeelsadvieswerk en veel recruitment achtige werkzaamheden verricht. De beroepsopleiding loopbaanbegeleiding (bij VistaNova) heeft mij jaren geleden de theoretische bagage gegeven.

Bij de Wereldomroep en de Publieke Omroep heb ik veel medewerkers begeleid in loopbaan-,  en outplacementtrajecten.
Door een grote reorganisatie bij de Wereldomroep moesten daar in 2012 zo’n 260 mensen uit. Na een outplacementtraject waarin ik de begeleiding deed, kwamen medewerkers vaak op verrassende plekken terecht: één administratief medewerkster is vol energie een opleiding in de zorg begonnen en een webredacteur werd hondentrainster. Maar ik heb ook medewerkers begeleid die nu bij RTL of Omroep Max werken.

Wat is jouw specialiteit?

Mensen stimuleren verder te kijken dan ze gewend zijn. Waar zijn ze goed in en waar ligt hun hart? Dit weet ik vervolgens heel goed te vertalen naar een profiel waarop recruiters en werkgevers zoeken. Hoe laat je je cv en LinkedIn-profiel zo aansluiten dat je goed gevonden wordt en het in één oogopslag helder is wat jij zoekt en wat je te bieden hebt? De kunst is alles te laten aansluiten op de vacatures waarop je wilt solliciteren. En ik oefen vaak in netwerken: een kwestie van vragen én geven. Je helpt elkaar verder, dat geeft het beste gevoel.
Verder kan ik ook – op een respectvolle manier – confronterend zijn. Soms is dat nodig om mensen dieper te laten nadenken en net dat zetje te geven dat ze nodig hebben om nog verder te komen.

Waarom wil je juist bij Media Movers werken?

Het is een sympathieke organisatie die zich specialiseert in de media- en uitgeverswereld. Ik hou van de mensen die daar werken; vaak een tikje eigenwijs. We vormen samen met klanten een nieuw netwerk. Een netwerk dat er voor elkaar is en de kansen op vervolgstappen binnen of buiten de media vergroot.

Wat doe je naast dit werk?

Ik heb twee schoolgaande kinderen en een vader van 91 die wel wat aandacht nodig hebben. Verder houd ik van andere culturen ontdekken, skiën, een glas wijn drinken met vrienden en op het strand liggen met een goed boek. Als mensen me zien, vermoeden ze vaak niet dat ik ook nog een andere kant heb: bij tennis win ik graag.

  • Contactinformatie Pien

  • Pien Kersten
  • Loopbaanadviseur
  • pien@media-movers.nu
  • 06-21 20 68 42

“Verder kijken dan je gewend bent, waar ben je goed in en waar ligt je hart?”

Pien.