Rob Hulleman

Wat spreekt je aan bij Media Movers?

Het speerpunt is media, in de breedste zin van het woord. Media Movers beweegt zich op het snijvlak van loopbaan en ontwikkeling en dat geldt ook voor mij. Ik werk al jaren met mediaprofessionals, merendeels als trainer en coach. Op dat gebied ga ik ook grotendeels aan de slag bij Media Movers. Ik heb de ervaring dat mensen het beste bij elkaar naar boven halen in groepstrainingen.

Wat is je achtergrond?

Ik ben begonnen bij uitgeverij Kluwer als redacteur, maar de journalistiek was niet mijn voorland. Na een vakopleiding Opleidingskunde ben ik jarenlang adviseur Leren en Ontwikkelen geweest. Ik werd hoofd Personeelszaken bij het Deventer Dagblad en werd daarna betrokken bij de schaalvergroting toen Kluwer opging in Wegener. Intern heb ik een arbeidsbemiddelingsbureau mee opgetuigd en ik ben coach geweest van jonge talenten. Van het geven van trainingen kreeg ik zo’n boost dat het heeft geleid tot ondernemerschap. Eerst nog parttime, omdat de angst – what if? – nog groot was. Maar na twee tropenjaren ging mijn eigen winkel goed lopen.

Waarom nu dan bij Media Movers?

Lars benaderde mij, omdat Media Movers een steeds grotere expert wordt op het gebied van duurzame inzetbaarheid en workshops en andere trainingsvormen hierin goed passen. De mediawereld is zo grillig en onvoorspelbaar dat het goed is om mensen in een vroeg stadium al te laten nadenken over een mogelijke volgende stap. Onder de titel ‘Regisseur van je eigen loopbaan’ combineren wij persoonlijke begeleiding met gezamenlijke trainingen. Zowel organisaties als werknemers zijn daar bijzonder enthousiast over.

Wat is het voordeel van een training in een groep?

Als je een sfeer weet te creëren waarin vakgenoten zich veilig voelen en elkaar vertrouwen, kunnen ze goed met elkaar sparren en feedback geven. Zelfanalyse is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van de training. Als je in duo’s gaat onderzoeken waar je kracht zit, kan de een goed aanvullen wat de ander al niet meer ziet bij zichzelf. Daardoor kun je processen versnellen.

Wanneer hebben trainingen het meeste succes?

Ik ben een tegenstander van training en (loopbaan-)coaching als Haarlemmerolie. Als mensen geïnspireerd terugkomen op hun werk, moeten hun voornemens of plannen niet in schoonheid sterven. Dat kan gebeuren als managers verkeerd reageren of er geen actieplan ligt. Samen met Lars denk ik daar graag over mee met opdrachtgevers: hoe halen zij het meeste rendement uit de trajecten? Wat mij betreft werken die het best als ze passen in een groter plan.

Wat doe je buiten je werk?

Hier past maar één woord: sporten. Ik ben een hardloper en wielrenner. Met mijn vrouw heb ik in de afgelopen zes jaar 30 duizend kilometer over de wereld gefietst. We wonen tegenover de bossen in Lochem. Als ik de weg oversteek, kan ik eindeloos hardlopen. Wanneer ik train of coach wil ik topsport leveren, dat kan alleen als ik ook goed voor mezelf zorg. We hebben overigens drie kinderen, van wie er één bedrijfskunde studeert en één HR-consultant is. Het bloed kruipt…

  • Contactinformatie Rob

  • Rob Hulleman
  • Trainer/loopbaancoach
  • rob@media-movers.nu
  • 06-28 88 53 27

“In een groepstraining kun je processen versnellen”

Rob.