Sharon Hes

Wat spreekt je aan bij MediaMovers?

In de eerste plaats de mensen met wie we werken, hun gedrevenheid en liefde voor het vak. Ik kom ook weleens bij organisaties waarvan ik denk: waar is de passie hier? Bij mediabedrijven en uitgeverijen heb ik dat nog nooit gehad. Verder vind ik Media Movers een open bureau met een leuke club mensen. Ik heb gemerkt dat ik liever collega’s heb met wie ik kan sparren en samenwerken dan dat ik alleen op mijn zolderkamer zit

Wat heb jij als loopbaancoach extra te bieden?

Lang heb ik als personeels- en HR-adviseur gewerkt, o.a. bij de Wereldomroep. Met de NPO, NOS, AKN, heb ik in projecten samengewerkt. Daarnaast heb ik onder andere voor een ingenieurs- en adviesbureau, de advocatuur en een ziekenhuis gewerkt. Daardoor ben ik in staat te spiegelen vanuit bedrijfsbelang versus persoonlijke belangen. Mijn extraatje is ook de post-HBO-opleiding life-coaching die ik in 2013 heb afgerond. Al heb je loopbaanvragen, vaak spelen er andere dingen mee. Dat kan de balans privé-werk zijn, maar ook gezondheid. Ik heb een chronische hersenziekte; dat is heftig, maar ik kan er goed mee leven door niet te focussen op pijn, maar op wat ik wel kan. Zo probeer ik anderen te inspireren het beste eruit te halen, ook als het tegenzit. Life-coaching is daar een mooie aanvulling op.

Wie kunnen vooral bij jou terecht?

Ik heb tot nu toe veel gewerkt met mediaprofessionals, zoals redacteuren en verslaggevers, maar ook met projectmanagers, communicatiemedewerkers en ondersteunend personeel. Ik ben altijd zo breed ingezet dat ik het jammer zou vinden als ik maar met één doelgroep zou werken. Ik woon in Hilversum, maar ik begeleid mensen in een groot deel van Midden- en Zuid-Nederland.

Wat wil je als loopbaancoach meegeven?

Ik merk dat mensen de crisis ook als iets positiefs gaan zien. Als ze hun baan verliezen, is dat niet te wijten aan hun disfunctioneren. Integendeel, zij kunnen er vaak niets aan doen. Maar zij krijgen daardoor wel de tijd om te bedenken wat ze echt willen en daar stappen in te zetten. Al is de concurrentie op de arbeidsmarkt groot. Belangrijk is dan dat ze zichzelf laten zien en zorgen dat ze gevonden worden, via de sociale media, maar ook door netwerkbijeenkomsten bij te wonen.

Wat doe je buiten dit werk?

Met mijn man en mijn zoon ga ik graag op pad – we houden van wandelen, cultuur, steden. En we reizen graag, naar Indonesië waar mijn roots liggen, maar ook naar andere landen. Vroeger wilde ik de illustratiekant op, tot ik doorkreeg dat ik steeds hetzelfde tekende: mensen. Ik ben toen een andere kant opgegaan, maar ik teken nog altijd met liefde. En nog steeds mensen, ja, die zijn echt mijn ding.

  • Contactinformatie Sharon

  • Sharon Hes
  • Loopbaanadviseur
  • sharon@media-movers.nu
  • 06-11 37 84 09

“Zorg dat je gevonden wordt”

Sharon.