Yvette Taverne

De reden dat ik heb gekozen voor Media Movers

Ik werk als (team)coach HR bij een thuiszorgorganisatie in Gelderland. Hiervoor heb ik jarenlang als HR-adviseur op de P&O-afdeling van Omroep Gelderland gewerkt. Media Movers heeft daar eind 2013 bij alle medewerkers die dat wilden een arbeidsmarktanalyse gedaan. Dat is een diepte-interview waardoor iemand weer helemaal duidelijk krijgt wat zijn of haar kwaliteiten, wensen en ambities zijn op werkgebied. De werkwijze van Media Movers heb ik als erg integer en prettig ervaren en ik kan me ermee identificeren. Ik was toen net klaar met mijn coach-opleiding bij de Alba-academie (Post-HBO). Die had ik gedaan omdat ik coaching en loopbaanbegeleiding een mooie aanvulling vind op mijn werk. Ik kwam met Lars Timmermans in gesprek en hij zei: ‘Ik ben op zoek naar iemand zoals jij.’

Wat typeert jou als coach?

De mensen die ik tot nu toe heb begeleid, zaten behoorlijk vast toen we begonnen. Maar door de gesprekken krijgen ze toch weer perspectief. Ze vinden de balans en zin weer terug in hun werk of ze besluiten een andere kant op te gaan. Ik zorg ervoor dat ze zich vertrouwd voelen door me goed in te leven in de ander. Als ze niet meteen de diepte in willen, dan houd ik daar rekening mee. Maar op een gegeven moment vraag ik wel door.

Helpt het dat je als HR-adviseur en coach werkt?

Praktisch gezien helpt ervaring met HR-advies zeker. Ik weet hoe ik een sollicitatiebrief, een LinkedIn-profiel en een cv graag zie. Ook kan ik goed uitleggen hoe men zich het best kan presenteren tijdens een sollicitatiegesprek. Coaching en gesprekservaring komen van pas als je met iemand wat meer de diepte ingaat.

Zie je verschillen met de sollicitatiebrieven die je vijf jaar geleden onder ogen kreeg?

Kandidaten laten nu meer van zichzelf zien. Bijvoorbeeld in de vorm van originele cv’s of extra bestanden van hun werk. Maar soms zijn cv’s niet genoeg toegespitst op de functie. En LinkedIn is vaak een ondergeschoven kindje. Bij de omroep is iedereen daar flink mee aan de gang gegaan na de gesprekken met Media Movers.

Waar let je op tijdens sollicitatiegesprekken?

Een goeie binnenkomst: de sollicitatiecommissie aankijken en handen schudden. Wees zelfverzekerd, maar sla daarin niet door. En bovenal: mensen die zichzelf zijn vallen op, authenticiteit is belangrijk.

Wat raad je mensen aan die hun baan kwijtraken?

Een realistisch toekomstbeeld helpt. Een vast dienstverband zit er meestal niet meer in. Er blijven wel journalistieke functies, maar veelal op zelfstandige basis. Als mensen uit de media en uitgeverswereld breder willen kijken, zoeken we naar andere interesses, bijvoorbeeld voor de klas staan. Technici en ict’ers kunnen sowieso op meer plekken terecht.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik zit in een hardloopgroep die me twee keer zo snel laat gaan. Verder houd ik van lekker eten met vrienden. Met mijn dochter van twaalf zorg ik voor onze kat die alleen ons leuk vindt. Bowie is nogal eigenwijs, net als veel journalisten, maar wij kunnen daar wel mee omgaan.

  • Contactinformatie Yvette

  • Yvette Taverne
  • Loopbaanadviseur
  • yvette@media-movers.nu
  • 06-51 49 22 24

“Een realistisch toekomstbeeld helpt”

Yvette.