LoopbaanontwikkelingDoe jij aan loopbaanontwikkeling?

Ik vraag vaak tijdens een presentatie wie er investeert in zijn eigen loopbaan. Het schokt mij elke keer weer dat nog geen 5% van de mensen dit doet. Mijn werkgever betaalt mij hiervoor niet, dus doe ik het niet. Of ik geen tijd om dit zomaar te doen. Voordat je het weet, is er weer een jaar voorbij waarin je niets hebt gedaan aan loopbaanontwikkeling. Gun jij jezelf de tijd om na te denken en stil te staan bij je carrière. Of wacht je liever op je werkgever om in actie te komen?

Ik ben van mening dat wij verwend zijn. We verwachten dat een ander verantwoordelijk is voor onze carrière en dat we niet uit onzelf aan carrière- of loopbaanplanning hoeven te doen. Er is altijd een externe prikkel nodig.

Loopbaanontwikkeling door negatieve prikkels

Prikkels die het meest bijdragen aan je loopbaanplanning zijn helaas vaak heel drastisch en pijnlijk. Denk hierbij aan de situatie waarbij je van je leidinggevende hoort dat je onderpresteert en dat je hiermee iets moet doen. Of je wordt ontslagen. Met name in deze laatste situatie zie ik mensen ineens stilstaan bij de vraag: “Wat wil ik nu echt?”of “Wat is er nog meer?”

Loopbaanontwikkeling door familieomstandigheden

Andere redenen zijn veelal familie gerelateerd. Je wordt geconfronteerd met het verlies of een ernstige ziekte in je naaste omgeving. Dit relativeert alles wat er om je heen gebeurt. Het enige dat je op dat moment nog belangrijk vindt, is hoe je over het verlies heenkomt of kunt omgaan met de beperkingen die je plotseling krijgt opgelegd.

Loopbaanontwikkeling na vakantie

Tot slot is ook de vakantie of een ander rustmoment aanleiding om je werkbare leven te overdenken. Je af te vragen of wat je doet nog wel interessant is. En of je wel gelukkig bent? Dit is een van de redenen dat veel mensen om zich heen kijken na de vakantie en er veel wisselingen zijn aan het eind of begin van het jaar.

Gooi het roer om!

Waarom heb je externe triggers nodig om in actie te komen? Wie durft op basis van zijn diepste gevoelens te handelen en de stap te zetten om het roer helemaal om te gooien. Ik kijk daarbij met veel bewondering naar het programma “het roer om”. Natuurlijk ook wel eens met gekromde tenen, maar mensen doen het toch maar wel even. Naar een land waarvan je de cultuur nauwelijks kent of de taal slechts in de basis beheerst. Daarbij zie je ook dat mensen het redden op wilskracht, bevlogenheid en gewoon doen. Hoe beroerd het bij de start ook lijkt.

Als je het dus samenvat, is het enige wat je hoeft te doen, tijd nemen voor jezelf! Gun jezelf om stil te staan bij je carrière en stel jezelf de vraag of dit is wat je wilt doen of dat je ook weleens wilt onderzoeken wat er nog meer is? Daarvoor heb je je werkgever niet nodig. Neem het heft in eigen handen en pak de regie over je eigen loopbaan! Jij staat op nummer 1!!